Μικροκαμωμένη, Παχουλή και Κομψή: Super Οδηγός Μόδας για την Small Plus Size Γυναίκα

Ας το παραδεχτούμε κυρίες μου… Δεν έχει σημασία πόσο σκληρά γυμνάζεστε, πόσο πολύ προσεύχεστε ή πόσο πολύ θέλετε τους εαυτούς σας να είναι διαφορετικοί.

Μικροκαμωμένη, Παχουλή και Κομψή: Super Οδηγός Μόδας για την Plus Size Κοντή Γυναίκα

Κάποιες από εσάς γεννηθήκατε με χαμηλό ανάστημα και με καμπύλες. Δεν είσαστε super-models. Είσαστε φυσιολογικές, όμορφες γυναίκες, που ενώ σας λείπει το ύψος, δεν είστε λιγότερο εντυπωσιακές από τις ψηλότερες φιλενάδες σας.

Ωστόσο, υπάρχουν μερικές συμβουλές μόδας που μπορείτε να ακολουθήσετε, ώστε να κολακέψετε τις καμπύλες σας και να βελτιώσετε την εικόνα του σώματος σας.

Σκοπός μου σήμερα είναι να μιλήσουμε για ρούχα για παχουλές γυναίκες που έχουν ύψος λίγο (ή πολύ) κάτω από τον μέσο όρο. Δεν υπάρχει συγκεκριμένη ονομασία για αυτή την κατηγορία ενδυμάτων. Αποφάσισα να της δώσω εγώ ένα όνομα. Συνεχίστε να διαβάζετε…

Τα περισσότερα καταστήματα με μεγάλα νούμερα, έχουν ρούχα ριχτά σαν τσουβάλια. Όταν τα δοκιμάζεις, νιώθεις και ευχαριστημένη που βρήκες κάτι που σου κάνει. Πολλές φορές παίρνω κάτι, μόνο και μόνο επειδή επιτέλους βρήκα νούμερο! (Θεονύμφη, στο Facebook)

Αποφάσισα να ετοιμάσω αυτό το άρθρο, με βάση τις προτάσεις σας στην σελίδα του ArxizoDiaita.gr στο Facebook. Αν δεν το έχετε κάνει ήδη, ακολουθήστε και το XLsmile για να ενημερώνεστε άμεσα όταν δημοσιεύουμε κάτι καινούριο!

Small Plus: Γιατί Δεν Υπάρχει Τέτοιο Νούμερο;

Ενώ τα media έχουν κατά καιρούς μια τάση να δίνουν λίγη βαρύτητα και προσοχή στα λεγόμενα plus-size models, η ύπαρξη των κοντύτερων και παχουλών αγνοείται παντελώς.

Φαίνεται να υπάρχει η αντίληψη ότι η «μικροκαμωμένη» είναι απαραίτητα ένα πλασματάκι πολύ μικρών διαστάσεων, που χοροπηδά σε μια θάλασσα από ροδοπέταλα και έχει μέση στο μέγεθος μιας μέσης γυναίκας.

Έχουμε κουραστεί να μπαίνουμε σε μαγαζιά και να μας κοιτάζουν αφ΄ υψηλού. Να μας λένε «δεν έχουμε τίποτα για εσάς». Ακόμα και αν βρούμε κάποιο κατάστημα… έχει ρούχα για παχουλές, αλλά ψηλές γυναίκες! (Vicki, στο Facebook)

Δεν είναι αλήθεια αυτό. Σίγουρα υπάρχουν τέτοιες γυναίκες, αλλά πιστεύω ότι είναι ίσες στον αριθμό με τις γυναίκες που σήμερα ονόμασα «Small Plus». Αυτές δηλαδή που έχουν βάρος πιο πάνω και ύψος πιο κάτω από τον μέσο όρο.

Ας ξεχάσουμε προς το παρόν το πλάτος (εύρος, πάχος… όπως θέλετε πείτε το) και ας μείνουμε λίγο στο θέμα του ύψους. Αλλωστε αυτό είναι που θα μας απασχολήσει στο σημερινό μου άρθρο.

Ένα «κοντό» μοντέλο που κάνει πασαρέλα, έχει ύψος περίπου 1,75cm. Ειλικρινά!

Μια κοντή μοντέλα δηλαδή, είναι 20 πόντους ψηλότερη από μια συνηθισμένη, μικροκαμωμένη γυναίκα. Αυτό το πρόσθετο ύψος, δείχνει πολύ διαφορετικά τα ρούχα επάνω της και αυτή η διαφορά, είναι πραγματικά μεγάλη.

Tess Holliday
Tess Holliday. Μοντέλο με ύψος 1,65 και βάρος 127 κιλά. Φοράει 54 νούμερο (3XL).

Έτυχε ποτέ να δοκιμάσετε (εσείς ή κάποια φίλη σας) ένα νυφικό φόρεμα επάνω σε μια εξέδρα, ώστε να μην πέφτει στο πάτωμα και λερώνεται;

Βάζω στοίχημα ότι θα σας έκανε μεγάλη εντύπωση το ίδιο φόρεμα, στην ίδια γυναίκα, όταν το φόρεσε στον γάμο. Η σχέση πλάτους-ύψους ήταν πολύ διαφορετική όταν έλλειπε μισό μέτρο πάτωμα.

Βλέπετε, είναι η κουλτούρα μας τέτοια που μας κάνει να αντιλαμβανόμαστε ως κομψή, μια σιλουέτα που το ύψος της είναι πολλές φορές μεγαλύτερο από το πλάτος της.

Για να καταλάβετε τι εννοώ, ρίξτε μια ματιά σε οποιαδήποτε εικόνα με κάποιο μοντέλο βρίσκεται γύρω σας.

Δείτε για παράδειγμα την Barbie. Το μήκος του ποδιού της, είναι μακράν πάνω από το κανονικό σε σύγκριση με τις υπόλοιπες διαστάσεις της.

Αναγκαστικά λοιπόν, μια κοντύτερη γυναίκα στην εποχή μας πρέπει να χρησιμοποιήσει κάθε οπτικό τρικ, ώστε να δείξει λίγο πιο κοντά σε αυτές τις ανύπαρκτες αναλογίες.

Ας δούμε μαζί μερικές από τις επιλογές που έχετε, αν είσαστε small-plus γυναίκα!

Μονοχρωμία και Κάθετες Γραμμές

Όσο μεγαλύτερες είναι οι μονόχρωμες περιοχές επάνω σας, τόσο ψηλότερη θα δείχνετε. Μια μπλούζα με ένα παντελόνι για παράδειγμα μπορούν να σας δείξουν κοντή, εκτός και αν:

  1. Η μπλούζα είναι στο ίδιο χρώμα με το παντελόνι και
  2. Δεν υπάρχει καμία ευδιάκριτη οριζόντια γραμμή ανάμεσα τους.

Το ιδανικό ντύσιμο για μια κοντή και παχουλή γυναίκα, στηρίζεται κυρίως σε ένα μόνο χρώμα, με αντίθεση στο λεπτότερο σημείο της που είναι συνήθως ο λαιμός.

Μια έντονη χρωματική έκπληξη στον λαιμό, θα αναγκάσει το μάτι να ακολουθήσει μια μακριά και μονοκόμματη γραμμή από τα πόδια ως και το σαγόνι.

Αυτό σημαίνει επίσης ότι φορώντας μακριές φούστες και φορέματα, θα δείχνετε πιο λεπτή από ό,τι με αντίστοιχες midi ή mini επιλογές.

Οι ζακέτες μπορούν επίσης να κάνουν αντίθεση και να δείξουν όμορφα πάνω από μπλούζες και παντελόνια. Ιδιαίτερα, όταν αφήνονται ανοιχτές μπορούν να δείχνουν μια ευθεία γραμμή προς τα επάνω, αν φορέσετε μια μπλούζα σε πιο ανοιχτό χρώμα από την ζακέτα.

Τοπ δαντελένιο και πλεκτή ζακέτα από φλάμα

➠  Δείτε εδώ τα πανωφόρια της συλλογής του Parabita.gr!

Προσέξτε όμως. Αν η ζακέτα δεν ταιριάζει με το παντελόνι, θα δημιουργηθεί μια οριζόντια γραμμή στο κάτω μέρος της και θα «σπάσει» την ευθεία που δίνει την ψευδαίσθηση του ύψους.

Φορέματα για Small Plus Γυναίκες

Όταν πρόκειται για απογευματινό ντύσιμο, οι κοντύτερες γυναίκες μπορούν να λάμψουν μέσα σε ένα πολύ μακρύ φόρεμα. Ακόμα και εδώ όμως, η εικόνα μπορεί να βελτιωθεί με την χρήση της σωστής γραμμής στον λαιμό.

Αν επιλέξετε σχήμα «V», θα δημιουργήσετε την ψευδαίσθηση του μάκρους και αυτό μπορεί πραγματικά να σας κολακέψει. Αντίθετα, μια τετράγωνη λαιμόκοψη δεν θα έχει το ίδιο οπτικό αποτέλεσμα.

Κοντομάνικο μάξι φόρεμα με V λαιμουδιά και λάστιχο

➠  Κοντομάνικο μάξι φόρεμα με V λαιμουδιά και λάστιχο, στο E-xclusive

Μην φοβόσαστε να δείξετε τον λαιμό σας, ιδιαίτερα αν είναι μακρύς. Όπως και να έχει, κάθε φορά που δείχνετε λίγο το σώμα σας στην περιοχή του λαιμού, δείχνει ωραία.

10 Απλά Tips Ντυσίματος για Κοντές και Παχουλές Γυναίκες

Δυστυχώς, όχι μόνο οι εταιρίες δεν ασχολούνται με τα μεγάλα νούμερα (και όσες το κάνουν έχουν απλησίαστες τιμές για την εποχή που ζούμε), αλλά και οι καταστηματάρχες που τα πουλάνε, δεν ξέρουν τίποτα για το τι χρειάζεται το κάθε σώμα, ώστε να βοηθήσουν στην επιλογή! (Θεονύμφη, στο Facebook)

Βρήκα μερικές πολύ ενδιαφέρουσες συμβουλές στο BuzzFeed και θέλησα να τις προσθέσω στο άρθρο μου. Είμαι σίγουρος ότι μπορούν να αλλάξουν την εικόνα σας, μέσα σε λίγα μόνο δευτερόλεπτα!

#1 – Βάλτε το Μπλουζάκι Μέσα στο Παντελόνι…

[one_second]Μπλουζάκι μέσα στο παντελόνι 1[/one_second][one_second]Μπλουζάκι μέσα στο παντελόνι 2[/one_second]

Αν το ύψος σας είναι κάτω από τον μέσο όρο, τότε κάθε μπλούζα και κάθε πουκάμισο είναι μεγάλο για εσάς. Αν μάλιστα έχετε τις καμπύλες σας, τότε μια μακριά μπλούζα μπορεί να σας κάνει να δείχνετε μεγαλύτερες γύρω από την μέση.

Ένας εύκολος τρόπος να το διορθώσετε αυτό, είναι απλά να βάλετε το ρούχο σας μέσα στο παντελόνι. Ένας εύκολος κανόνας για να θυμάστε, είναι να φροντίζετε η μπλούζα να μην καλύπτει ποτέ το φερμουάρ σας.

#2 – …Κυρίως αν Σκοπεύετε να Γυρίσετε τα Μπατζάκια στο Τζιν

Τζιν με γυρισμένα μπατζάκια

Αν κάνετε κάτι τέτοιο, είναι σαν να κόβετε το πόδι σας. Βάζοντας το μπλουζάκι μέσα στο τζιν, θα κρατήσετε μια ισορροπία στο σώμα σας.

Επίσης, αν σας αρέσει το baggy boyfriend-jean look, συνδυάστε το τζιν σας με μια λιτή μπλούζα για αντίθεση και καθαρή εικόνα.

#3 – Φορέστε Ασύμμετρο Φόρεμα με Γόβες για να Δώσετε Ύψος

[one_second]Ασύμμετρο φόρεμα με χαμηλά τακούνια[/one_second][one_second]Ασύμμετρο φόρεμα με ψηλά τακούνια[/one_second]

Δεν θα έλεγα ποτέ σε μια γυναίκα ότι είναι απαραίτητο να φορέσει γόβες. Ιδίως αν έχει ύψος κάτω από τον μέσο όρο. Αν όμως σκοπεύετε να φορέσετε ένα ασύμμετρο φόρεμα, είναι καλύτερα να το συνδυάσετε με γόβες.

#4 – Φορέστε Ζώνη για να Δώσετε Μήκος στα Πόδια και να Φέρετε Την Μέση στο Προσκήνιο

[one_second]Φορέστε Ζώνη για να Δώσετε Μήκος στα Πόδια[/one_second][one_second]Φορέστε Ζώνη για να Φέρετε Την Μέση στο Προσκήνιο[/one_second]

Αν ένα φόρεμα (ή συνδυασμός φούστας-μπλούζας) έχει σταυρωτές ρίγες ή σχέδια, φορέστε ζώνη! Θα σας βοηθήσει να δείξετε τις καμπύλες σας και θα διασπάσει λίγο το σώμα σας.

Μια τέτοια κίνηση θα κάνει τα πόδια σας να δείχνουν πραγματικά πολύ μακριά, κάτι που σίγουρα είναι ένα αξιόλογο bonus.

#5 – Τραβήξτε Προς τα Μέσα την Μέση με το Φόρεμα ή την Φούστα

[one_second]Τραβήξτε Προς τα Μέσα την Μέση 1[/one_second][one_second]Τραβήξτε Προς τα Μέσα την Μέση 2[/one_second]

Η αλήθεια είναι ότι τα ριχτά φορέματα είναι ιδιαίτερα δημοφιλή, αλλά πολλές φορές καθόλου κολακευτικά.

Φροντίστε να τραβήξετε οπτικά την μέση προς τα μέσα. Είναι ένα παλιό και συνηθισμένο κόλπο, που σίγουρα μπορεί να βοηθήσει.

#6 – Αποφύγετε Παντελόνια που Σακουλιάζουν στο Κάτω Μέρος

[one_third]Αποφύγετε Παντελόνια που Σακουλιάζουν 1[/one_third][one_third]Αποφύγετε Παντελόνια που Σακουλιάζουν 2[/one_third][one_third]Αποφύγετε Παντελόνια που Σακουλιάζουν 3[/one_third]

Συνήθως δίνουν όγκο στους αστράγαλους και σας κόβουν ύψος. Φροντίστε να αποφεύγετε αυτά τα παντελόνια σε κάθε περίπτωση.

Δοκιμάστε εναλλακτικά, παντελόνια που να στενεύουν στο τελείωμα τους.

#7 – Αν Πρόκειται να Φορέσετε Τζιν με Γυρισμένα Μπατζάκια, Αποφύγετε τα Πέδιλα με Δέσιμο στον Αστράγαλο

[one_second]Αποφύγετε τα Πέδιλα με Δέσιμο στον Αστράγαλο 1[/one_second][one_second]Αποφύγετε τα Πέδιλα με Δέσιμο στον Αστράγαλο 2[/one_second]

Τα συγκεκριμένα πέδιλα (με δέσιμο στον αστράγαλο) είναι κομψά τις περισσότερες φορές, αλλά καλό είναι να μην φαίνεται το λουριδάκι τους. Το δέσιμο τους μπορεί να δείχνει την γάμπα σας μεγαλύτερη από όσο είναι και να κόβει το πόδι σας με έναν αφύσικο τρόπο.

Δοκιμάστε κάτι χαμηλότερο, για να βοηθήσετε δώσετε στα πόδια σας το ύψος που πραγματικά θα θέλατε να δείξετε.

#8 – Δοκιμάστε να Φορέσετε Σακάκι (Blazer) ή Ζακέτα Πάνω Από Ένα Boxy (Μη Εφαρμοστό) Πουκάμισο για να Χαλαρώσετε Λίγο την Εικόνα σας

Δοκιμάστε να Φορέσετε Σακάκι (Blazer)

Τα εφαρμοστά πουκάμισα ή μπλουζάκια, τείνουν να δείχνουν τους ώμους σας φαρδύτερους από ό,τι είναι στην πραγματικότητα.

Μια εύκολη λύση στο συγκεκριμένο πρόβλημα, είναι να ρίξετε επάνω σας μια ζακέτα ή ένα σακάκι και να αλλάξετε την τελική εικόνα.

#9 – Αποφύγετε τα Πολύ Ψηλά Μανίκια (Bat Sleeves)

[one_second]Αποφύγετε τα Πολύ Ψηλά Μανίκια 1[/one_second][one_second]Αποφύγετε τα Πολύ Ψηλά Μανίκια 2[/one_second]

Καταστρέφουν την εικόνα σας, στο ψηλότερο σημείο του σώματος σας και σε καμία περίπτωση δεν κολακεύουν όχι μόνο εσάς, αλλά κανέναν τύπο σώματος.

Προτιμήστε μπλούζες με μακρύτερα μανίκια και επιτρέψτε στο στήθος σας, να τραβήξει τα βλέμματα..!

#10 – Πιάστε Ψαλίδι και Βελόνα και Αλλάξτε τις Μπλούζες σας

[one_second]Πιάστε Ψαλίδι και Βελόνα και Αλλάξτε τις Μπλούζες σας 1[/one_second][one_second]Πιάστε Ψαλίδι και Βελόνα και Αλλάξτε τις Μπλούζες σας 2[/one_second]

Είναι λίγο ασαφές μέχρι τώρα (τουλάχιστον στην δική μου σκέψη), για ποιες γυναίκες φτιάχνονται οι μπλούζες. Φαντάζομαι όχι για τα κοντύτερα κορίτσια.

Αν έχετε μια μπλούζα όπως αυτή στην φωτογραφία, ξεκινήστε το ράψιμο. Τραβήξτε τις ρίγες, ώστε να έρθουν στην σωστή θέση. Εκεί δηλαδή που θα σας βοηθήσουν να δείχνετε πιο αδύνατες.

Μαζέψτε επίσης το κάτω μέρος, ώστε να έρθει και αυτό στο σωστό μήκος. Με αυτόν τον τρόπο θα μπορέσετε να κρύψετε (πίσω από τις ρίζες) το σουτιέν σας και δεν θα χρειαστεί να αγοράσετε κάποιο άλλο, μόνο για αυτό το ρούχο.

Bonus Συμβουλή: Χρησιμοποιήστε Έξυπνα τα Αξεσουάρ

Τα αξεσουάρ είναι τόσο σημαντικά όσο και τα είδη ένδυσης. Για μία πιο λεπτή, πιο ελκυστική εμφάνιση, φροντίστε να θυμάστε ότι:

  • Οι φαρδιές ζώνες, σε αντίθεση με τις λεπτές συμβάλλουν στην ελαχιστοποίηση της εμφάνισης των μεγάλων γοφών, άσχετα με τον σωματότυπο που έχετε
  • Τα λεπτά, μακριά σκουλαρίκια, μπορούν να βοηθήσουν στο να επιμηκύνουν το λαιμό και να σας δώσουν λίγο ακόμα ύψος σε συνδυασμό με τις ζώνες
  • Τα υποστηρικτικά σουτιέν βοηθούν στο να κρατούν το στήθος και τη μέση διαχωρισμένα. Αν αυτά τα δύο είναι πολύ κοντά μεταξύ τους (όπως είναι σε πολλά κορίτσια με μικρή μέση), θα φαίνεστε βαρύτερη. Μπορούν να «υψώσουν τα πανιά» και θα εκπλαγείτε καθώς θα ξαναβρείτε το στομάχι σας!

Κάτι ακόμα: Τα κοντύτερα κουρέματα μπορούν πραγματικά τραβήξουν την προσοχή στις λεπτές αποχρώσεις του προσώπου σας και να κάνετε το πρόσωπο και το λαιμό σας να φαίνονται λεπτότερα.

Extra Συμβουλές για τις Small Plus Γυναίκες με Μεγάλους Γοφούς (Σχήμα Αχλάδι)

Αν το σώμα σας είναι φαρδύτερο στην περιφέρεια, τους γοφούς και τα πόδια σας, σίγουρα οι σύντομες συμβουλές που θα σας δώσω θα σας βοηθήσουν να καταλάβετε πώς θα επιλέγετε ρούχα που θα κολακεύουν την ξεχωριστή σιλουέτα σας.

Τι Να Μην Φοράτε: Στενά ΡούχαΤι Να Μην Φοράτε: Στενά Ρούχα

Για τις περισσότερες γυναίκες, οι πολύ εφαρμοστές γραμμές δεν χαρίζουν αυτό το κάτι παραπάνω στην σιλουέτα τους, άσχετα με το τι πιστεύουν οι ίδιες.

Είναι πολύ δύσκολο να δείξουν όμορφα τα συγκεκριμένα ρούχα, ακόμα και στα πιο λεπτά σώματα.

Φανταστείτε πόσο πιο δύσκολο είναι να σταθούν επάνω σας, αν δεν είσαστε και τόσο ψηλή και αν έχετε μερικά κιλά παραπάνω.

Δείτε για παράδειγμα την Kelly Clarkson στην διπλανή εικόνα (ύψος 1,60) και θα καταλάβετε τι εννοώ. Δεν θέλετε να δείχνετε κάπως έτσι.

Μην θεωρείτε ότι σφίγγοντας τα ρούχα επάνω σας, θα δείξετε πιο λεπτή, αν έχετε κιλάκια στους γοφούς.

Παντελόνια που Πρέπει να ΑποφύγετεΠαντελόνια που Πρέπει να Αποφύγετε

Μην φοράτε κολλητά τζιν ή παντελόνια που στέκονται χαμηλά στην μέση σας. Αποφύγετε επίσης αυτά που στενεύουν στους αστραγάλους.

Σίγουρα πρέπει να αποφύγετε τα παντελόνια capri. Δεν θέλετε σε καμία περίπτωση να δώσετε έμφαση στους γλουτούς και μην παραδειγματίζεστε από την Kardashian (ύψος 1,57 με την ευκαιρία).

Αυτό που ψάχνετε, είναι ένα σχετικά φαρδύ παντελόνι, που ξεκινά από το φαρδύτερο σημείο και συνεχίζει ίσια κάτω μέχρι το πάτωμα.

Καλό θα ήταν να φορέσετε και μια γόβα με τουλάχιστον 5 πόντους τακούνι, για να δώσετε μια πιο λεπτή εικόνα.

Tops που Πρέπει να Προτιμήσετε

Κόψιμο σε σχήμα τουλίπας, baby doll μπλούζες, κοντά μπλουζάκια που εκθέτουν την κοιλίτσα σας και baggy πουλόβερ που καλύπτουν τα οπίσθια σας, φροντίστε να τα πετάξετε από την ντουλάπα σας.

Tops που Πρέπει να ΠροτιμήσετεΘέλετε να διαλέξετε ρούχα που να εφαρμόζουν κάπως επάνω σας και να μην σακουλιάζουν τελειώνοντας στην κορυφή των γοφών σας. Σκοπός είναι να δώσετε έμφαση στην καλοσχηματισμένη μέση σας.

Πειραματιστείτε με διαφορετικές γραμμές στον λαιμό. Για παράδειγμα, μια «V» λαιμόκοψη ή ένα ανοιχτό πουκάμισο, επιμηκύνει το επάνω σώμα σας και κατευθύνει το βλέμμα ψηλά.

Φορέστε πιο ανοικτά χρώματα επάνω και σκούρα κάτω με τακούνια για να αποσπάσετε την προσοχή από τους γοφούς σας.

Δείτε στην εικόνα την Κιμ. Φοράει ένα φαρδύ προς τα κάτω παντελόνι, μαζί με ένα σαμπανιζέ ανοιχτό πουκάμισο και ψηλά τακούνια. Δεν είναι εντυπωσιακή

Τι να μην Φορέσετε ΠοτέΤι να μην Φορέσετε Ποτέ

Τα baggy ρούχα σε μεγάλα μεγέθη, κάνουν όλες τις γυναίκες να δείχνουν βαρύτερες, ιδιαίτερα αν φοράτε πολλά, το ένα επάνω στο άλλο.

Ειδικά στην περίπτωσή σας (σχήμα αχλάδι), πρέπει να αποφεύγετε τα μεγάλα tops, φορέματα, τζάκετ και παλτά. Καλύτερα να ψάχνετε για κάπως πιο εφαρμοστά ρούχα, ώστε να κολακέψετε την σιλουέτα σας.

Στην διπλανή εικόνα, η μικροκαμωμένη (1,60 και αυτή) Rachael Ray, έχει κάνει δυο τραγικές παραβάσεις, φορώντας σακουλιαστό-ριχτό φόρεμα και ψηλό παπούτσι με δέσιμο στον αστράγαλο.

Κλείνοντας…

Όπως και να έχει, είναι πολύ σημαντικό να θυμόσαστε ότι το πολυτιμότερο στολίδι επάνω σας, είναι η θετική σας διάθεση! Όλα όσα διαβάσατε στο σημερινό άρθρο μου, είναι μικρές πινελιές που μπορούν να σας βοηθήσουν να κάνετε μεγάλες αλλαγές στην εμφάνιση σας.

Ίσως κάπου να έκανα λάθος. Σας συμβούλεψα με βάση την δική μου αισθητική, αλλά και την προσωπική πολύωρη (και πολυήμερη) έρευνα που έκανα για να συγκεντρώσω όλες τις απαραίτητες πληροφορίες.

Αν έχετε οποιαδήποτε πρόταση, θα χαρώ να την ακούσω. Κάντε ένα σχόλιο, ώστε να ξεκινήσουμε την κουβέντα!

Να προσέχετε τον εαυτό σας και να χαμογελάτε πάντα! Γιώργος

2 σκέψεις για το “Μικροκαμωμένη, Παχουλή και Κομψή: Super Οδηγός Μόδας για την Small Plus Size Γυναίκα”

  1. Πραγματικά πολύ εύστοχες οι συμβουλές σας. Ειδικά το καλοκαίρι υποφέρω. Δεν μπορώ να βρω μια μπλούζα της προκοπής. Δεν βρίσκω με λίγο μανίκι και αναγκάζομαι να φοράω ζακέτα στη δουλειά μου, Φρίκη κανένας δεν ασχολείται με τις πιο μεγάλες γυναίκες. Τολμώ να πω ότι ο ρατσισμός στη μόδα καλά κρατεί. Τι θέλεις κυρία μου; Έχεις ύψος κάτω από 165 και έχεις και πιασίματα και είσαι και 74 κιλά; Ας πρόσεχες. Πάρε το τσουβάλι σου και να είσαι ευχαριστημένη. Θεωρώ ότι αν μια εταιρία ασχολιόταν με εμάς τις συνηθισμένες γυναίκες σε μια λογική τιμή θα έκανε χρυσές δουλειές. Έλεος κι εμείς μπορούμε νσ είμαστε όμορφες

    1. Και το δικό σας σχόλιο είναι πολύ εύστοχο Λουκία. Προσπαθούμε μέσα από την ιστοσελίδα μας να βρίσκουμε επιλογές (και προσφορές) που αφορούν μεγαλύτερα νούμερα, έτσι ώστε να μην έχει μια γυναίκα μόνο «τσουβάλια» στην γκαρνταρόμπα της. Ευχαριστούμε για το σχόλιο!

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.